Browsing Category

Design

Design

Το φωτιστικό δαπέδου που όλοι γνωρίζουν

φωτιστικό δαπέδου του Achille Castiglioni

Πρόσφατα αναφερθήκαμε σε σχεδιαστές που άφησαν ιστορία στον χώρο του φωτισμού, κάτι το οποίο είδαμε ότι σας τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Επανερχόμαστε λοιπόν, με έναν σχεδιαστή που στον χώρο του design είναι το προϊόν του κοσμεί πολλά σπίτια ανά τον κόσμο. Πρόκειται για τον Achille Castiglioni, ο οποίος σχεδίασε το πολύ γνωστό φωτιστικό δαπέδου με το μεγάλο καπέλο και τον βραχίονα σε μορφή αψίδας.

Ο στόχος Castiglioni του ήταν τα φωτιστικά που σχεδίασε να μπορούν να φωτίσουν όποιο μέρος του δωματίου χρειαζόταν, ακόμα και στην πιο δυσπρόσιτη γωνιά του σπιτιού. Για να πετύχει την ευστάθεια του κυρτού σωλήνα χρησιμοποίησε μια πολύ βαριά βάση από μάρμαρο.

Design

Πασχαλινά διάφανα κουτιά

Πασχαλινά διάφανα κουτιά

Στο ClearBox έχουμε ξανα αναφερθεί, καθώς δραστηριοποιείται στον χώρο της συσκευασίας, παράγοντας διάφανα κουτιά από το 1974! Την περίοδο αυτή τα πασχαλινά κουτιά και τα κουτιά δώρων για τη συσκευασία αυγών και άλλων ειδών ζαχαροπλαστικής έχουν την τιμητική τους, καθώς αποτελούν κλασικά είδη δώρων για την ερχόμενη περίοδο. Το ClearBox διαθέτει μια μεγάλη γκάμα έτοιμων κωδικών σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ενώ μπορεί να δημιουργήσει και custom διαστάσεις για να καλύψετε τι δικές σας ανάγκες!

Design

Διάφανα κουτιά δώρων – Clearbox

Πασχαλινά διάφανα κουτιά

Το ClearBox είναι μια βιοτεχνία, η οποία κατασκευάζει χειροποίητα διάφανα κουτιά σε πολλά μεγέθη και σχήματα. Θα βρείτε λύσεις για είδη ζαχαροπλαστικής όπως μπισκοτόσπιτα, μπισκοτόδεντρα, Πασχαλινά αυγά, αλλά και δώρα για γάμους και βαπτίσεις.

Η εταιρία επίσης δέχεται παραγγελίες με ειδικές κατασκευές, για πιο μεγάλες ποσότητες φυσικά, στις διαστάσεις που επιθυμείτε. Δημιουργήστε τα ιδανικά κουτιά δώρων για την επιχείρηση σας από το Clearbox!

Design

Μοντέρνα φωτιστικά που άφησαν ιστορία!

φωτιστικά του George Carwardine

Στην αγορά θα βρείτε άπειρα μοντέρνα φωτιστικά σε διαφορετικές γρμμές, κατασκευασμένα με διαφορετικά υλικά, χρώματα και είδος εννοείται. Ποιοι είναι όμως οι άνθρωποι που έβαλαν πρώτοι το λιθαράκι για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη στον σχεδιασμό;

Η εταιρία Zambelis Lights στο blog της κάνει μία αναδρομή σε σχεδιαστές μοντέρνων φωτιστικών που άφησαν ιστορία! Θα αναφερθούμε στον πρώτο, για να δείτε τους υπόλοιπους επισκεφθείτε το site της.

Ο George Cardwardine το 1935 σχεδίασε αυτά που σήμερα θεωρούμε πτυσσόμενα φωτιστικά γραφείου ή δαπέδου με ρυθμιζόμενο βραχίονα. Ο Cardwardwine κατασκεύασε ένα φωτιστικό όπου κάποιος μπορούσε να ρυθμίσει τη θέση και την κατεύθυνση του φωτός  και ταυτόχρονα ο πτυσσόμενος βραχίονας να παραμένει σε μία σταθερή θέση.Τα φωτιστικά του έγιναν ανάρπαστα και σήμερα πλέον βρίσκονται σε κάθε κατάστημα,από το πιο προσιτό μέχρι το πλέον πολυτελές. Μάς είναι γνωστά κυρίως ως φωτιστικά γραφείου, αλλά, κι ως φωτιστικά δαπέδου.

Design

Διάφανες συσκευασίες για του Αγίου Βαλεντίνου

διάφανα κουτιά για του Αγίου Βαλεντίνου

Όλα τα προϊόντα μπορούν να αναδειχθούν από μια καλή συσκευασία, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία marketing!

Έτσι, η εταιρία Clear Box, η οποία κατασκευάζει διάφανα κουτιά, στην προωθητική της ενέργεια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, παρακινεί τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα οικονομικά κουτιά δώρων που κατασκευάζει, μιας και όλα τα προϊόντα όπως λέει δείχνουν ακόμα πιο όμορφα μέσα σε ένα διάφανο κουτί!

Design

Γιατί να επιλέξω φωτιστικά δαπέδου

φωτιστικά δαπέδου για το σαλόνι

Στην αγορά υπάρχουν στην αγορά πολλά είδη φωτιστικών και ένα από αυτά είναι και τα φωτιστικά δαπέδου. Ο συγκεκριμένος τύπος φωτιστικού έχει κάποια μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι άλλων ειδών φωτισμού, με σημαντικότερο το γεγονός του ότι μπορούν να μεταφερθούν όπου τα χρειαζόμαστε με πολύ μεγάλη ευκολία, προσφέροντάς μας ευελιξία, αλλά, και τη δυνατότητα να τα αναπροσαρμόσουμε στο χώρο μας σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες μας!

Σε συνδυασμό με το ότι τοποθετούνται πάρα πολύ εύκολα εν αντιθέσει με τα κρεμαστά ή τα επιτοίχια φωτιστικά, χωρίς να χρειάζεται τεχνικός, σκάλα ή να προξενούνται φθορές στους τοίχους, τα φωτιστικά δαπέδου συνιστούν την πλέον εύχρηστη λύση φωτισμού ενός χώρου. Επίσης, συνήθως στα φωτιστικά αυτά είναι πολύ εύκολο να ρυθμίσετε το ύψος και την κλίση, με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιούνται διαφορετικά ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τη διάθεση και τις ανάγκες μας.

Design

50 ιδέες για να φωτίσετε το σαλόνι σας!

Το συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζει ιδέες διακόσμησης και λύσεις για τον φωτισμό του σαλονιού σας. Δείχνει διάφορους τρόπους για να τοποθετήσετε φωτιστικά σαλονιού ανάλογα με το στυλ και τη διαρρύθμιση του χώρου. Τι τύπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πως, από κρεμαστά μέχρι επίτοιχα και φωτιστικά δαπέδου.

Design

Φωτιστικά LED με μπαταρία

Ποιο καφέ, εστιατόριο και ξενοδοχείο δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον φωτισμό των τραπεζιών του το βράδυ; Δηλαδή το να μπορούν οι πελάτες να βλέπουν επάνω στο σκοτεινό τραπέζει τι τρώνε και τι πίνουνε; Και αναφερόμαστε φυσικά για τους εξωτερικούς χώρους.

επιτραπέζια φωτιστικά led με μπαταρία

Η βιοτεχνία φωτιστικών Zambelis Lights έρχεται να δώσει λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, με μια νέα σειρά LED φωτιστικών με μπαταρία, η οποία περιλαμβάνει φωτιστικά που μπορούν είτε να τοποθετηθούν επάνω στο τραπέζι, είτε στο δάπεδο, ή ακόμα και κρεμαστά, επάνω σε κάποιο κλαδί ή πέργκολα. Μπορείτε να τα ντιμάρετε σε 3 επίπεδα, 25% / 50% / 100% της έντασης, ενώ η διάρκεια τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 20 ώρες!

φωτιστικά led με μπαταρία

Design

Ειδικές κατασκευές φωτιστικών

Η εταιρία ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΒΕΕ κατασκεύασε μια σειρά από κρεμαστά φωτιστικά, τα οποία θα φωτίσουν ένα οινοποιείο της κεντρικής Ελλάδας. Ως μία από τις λίγες βιοτεχνίες φωτιστικών στην Ελληνική επικράτεια, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί σχέδια διακοσμητών και αρχιτεκτόνων για κάθε στυλ και ύφος χώρου. Το συγκεκριμένο φωτιστικό απαρτίζεται από εύκαμπτο μέταλλο, το οποίο δημιουργεί την αίσθηση άνθους.

Design

Σχεδίασε το φωτιστικό σου!

Η εταιρία ZAMBELIS LIGHTS στο νέο κατάλογο με φωτιστικά που παρουσίασε πρόσφατα, περιλαμβάνει ένα καινούριο modular φωτιστικό, το οποίο με την πολύ μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων του σας δίνει τη δυνατότητα να το αναπτύξετε στη μορφή που θέλετε!

Με τις μικρές του πλαφονιέρες και τα κρεμαστά του μονόφωτα, μπορείτε να συνθέσετε ένα σύτημα που θα τροφοδοτείται από ένα και μόνο σημείο της οροφής. Αυτό λύνει το θέμα με τα φωτιστικά σαλονιού και τις θέσεις παροχής, οι οποίες ποτέ δεν εξυπηρετούν στο σημείο που βρίσκονται. Επιπλέον μπορείτε να το κάνετε όσο μεγάλο χρειάζεται για να φωτίζεται ο χώρος στην ένταση που σας ικανοποιεί. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πως το σύστημα αυτό τοποθετείται πολύ εύκολα.

design your light