Browsing Category

Design

Design

Φωτιστικά LED με μπαταρία

Ποιο καφέ, εστιατόριο και ξενοδοχείο δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον φωτισμό των τραπεζιών του το βράδυ; Δηλαδή το να μπορούν οι πελάτες να βλέπουν επάνω στο σκοτεινό τραπέζει τι τρώνε και τι πίνουνε; Και αναφερόμαστε φυσικά για τους εξωτερικούς χώρους.

επιτραπέζια φωτιστικά led με μπαταρία

Η βιοτεχνία φωτιστικών Zambelis Lights έρχεται να δώσει λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, με μια νέα σειρά LED φωτιστικών με μπαταρία, η οποία περιλαμβάνει φωτιστικά που μπορούν είτε να τοποθετηθούν επάνω στο τραπέζι, είτε στο δάπεδο, ή ακόμα και κρεμαστά, επάνω σε κάποιο κλαδί ή πέργκολα. Μπορείτε να τα ντιμάρετε σε 3 επίπεδα, 25% / 50% / 100% της έντασης, ενώ η διάρκεια τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 20 ώρες!

φωτιστικά led με μπαταρία

Design

Ειδικές κατασκευές φωτιστικών

Η εταιρία ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΒΕΕ κατασκεύασε μια σειρά από κρεμαστά φωτιστικά, τα οποία θα φωτίσουν ένα οινοποιείο της κεντρικής Ελλάδας. Ως μία από τις λίγες βιοτεχνίες φωτιστικών στην Ελληνική επικράτεια, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί σχέδια διακοσμητών και αρχιτεκτόνων για κάθε στυλ και ύφος χώρου. Το συγκεκριμένο φωτιστικό απαρτίζεται από εύκαμπτο μέταλλο, το οποίο δημιουργεί την αίσθηση άνθους.

Design

Σχεδίασε το φωτιστικό σου!

Η εταιρία ZAMBELIS LIGHTS στο νέο κατάλογο με φωτιστικά που παρουσίασε πρόσφατα, περιλαμβάνει ένα καινούριο modular φωτιστικό, το οποίο με την πολύ μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων του σας δίνει τη δυνατότητα να το αναπτύξετε στη μορφή που θέλετε!

Με τις μικρές του πλαφονιέρες και τα κρεμαστά του μονόφωτα, μπορείτε να συνθέσετε ένα σύτημα που θα τροφοδοτείται από ένα και μόνο σημείο της οροφής. Αυτό λύνει το θέμα με τα φωτιστικά σαλονιού και τις θέσεις παροχής, οι οποίες ποτέ δεν εξυπηρετούν στο σημείο που βρίσκονται. Επιπλέον μπορείτε να το κάνετε όσο μεγάλο χρειάζεται για να φωτίζεται ο χώρος στην ένταση που σας ικανοποιεί. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πως το σύστημα αυτό τοποθετείται πολύ εύκολα.

design your light

Design

Zambelis Catalog 2021

φωτιστικά για το 2021

Η ZAMBELIS LIGHTS, εταιρία κατασκευής και εμπορίας φωτιστικών δημιούργησε ένα νέο της κατάλογο με φωτιστικά για το 2020 και το 2021.

Πρόκειται για έναν τόμο 645 σελίδων παρακαλώ, ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερους από 2.000 κωδικούς! Ξεφυλλίζοντας τον θα βρείτε κρεμαστά, απλίκες, σποτ, χωνευτά, φωτιστικά δαπέδου, φωτιστικά κήπου και κτιριακών εγκαταστάσεων!

Η ZAMBELIS LIGHTS είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που εξακολουθούν να παράγουν φωτιστικά στην Ελλάδα, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να παρέχει λύσεις για κάθε σας ανάγκη. Τον κατάλογο μπορείτε να τον κατεβάστε σε μορφή pdf στο site zambelislights.gr.

Design

Φωτιστικά από την Zambelis Lighting για το 2020

Όπως κάθε χρόνο έτσι και το 2019, η εταιρία ZAMBELIS LIGHTING ήταν δίπλα στους επαγγελματίες και τους ξενοδόχους του τουριστικού κλάδου στην έκθεση Xenia. Εκεί παρουσίασε όλη τη νέα γκάμα προϊόντων της, από φωτιστικά για υπνοδωμάτια, φωτιστικά δαπέδου, μέχρι και γραμμικά φωτιστικά για επαγγελματικούς χώρους. Η συγκεκριμένη εταιρία αποτελώντας πρωτοπόρο στις ειδικές κατασκευές που απαιτεί ο ξενοδοχειακός φωτισμός, μπορεί δημιουργήσει μοναδικούς χώρους που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν. Στο βίντεο αυτό θα πάρετε μια γεύση από την παρουσία της εταιρίας στην έκθεση.

Design

Πως θα διαλέξετε το κατάλληλο μέγεθος φωτιστικού

Πως θα διαλέξετε το κατάλληλο μέγεθος φωτιστικού

Φτιάχνετε το σπίτι σας και βρίσκεστε στη φάση του τι φωτιστικά θα διαλέξετε, και δεν ξέρετε ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για τον εκάστοτε χώρο; Αν και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη σωστή απάντηση, παρόλα αυτά υπάρχει ένας κανόνας που αν τον ακολουθήσετε θα προσεγγίσετε την ιδανική διάμετρο που θα πρέπει να έχει το φωτιστικό. Τον βρήκαμε στο site της εταιρίας ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΒΕΕ, η οποία εισάγει και κατασκευάζει από φωτιστικά σαλονιού και φωτιστικά μπάνιου, μέχρι γραμμικά φωτιστικά για επαγγελματικούς χώρους.

  1. Αρχικά μετράμε το μήκος και το πλάτος του χώρου σε πόδια (1foot = 0.3m). Για παράδειγμα αν είναι 3×3.5m, θα είναι 10×11,48 πόδια.
  2. Προσθέτουμε τα δύο μήκη, δηλαδή στην περίπτωση μας 21 πόδια.
  3. Χαρακτηρίζουμε τα 21 πόδια ως ίντσες, δηλαδή 21 ίντσες, όπου αυτή είναι η ιδεατή διάμετρος που πρέπει να έχει το φωτιστικό μας: 21inches = 53.34cm.

Οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται σε διαφορετικές μονάδες γιατί η μέθοδος αυτή ακολουθείται στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπου σίγουρα η μέθοδος δεν αποτελεί πανάκεια, άλλα παρόλα αυτά θα σας βοηθήσει στο να επιλέξετε κατά προσέγγιση τις διαστάσεις.

Design

Φωτιστικά LED

φωτιστικά led

Η τεχνολογία LED στον τομέα του φωτισμού έχει απλωθεί παντού στις μέρες μας, έχοντας “κερδίσει” το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Τα φωτιστικά LED με ενσωματωμένο κύκλωμα σε σχέση με όσα έχουν ντουί για βιδωτούς λαμπτήρες παρουσιάζουν βασικά πλεονεκτήματα και η αλήθεια είναι πως επιβάλονται πλέον από τις εταιρίες καθώς έχει σταματήσει πια η παραγωγή συμβατικών λαμπτήρων.

Τα LED και οι λεντοταινίες γενικότερα είναι 100% ανακυκλώσιμα, άρα μετά την απόσυρση τους, σε αντίθεση με τους λαμπτήρες φθορισμού δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ακόμα μεγαλύτερη από τους υπόλοιπους λαμπτήρες, ενώ μπορούν πια και αυτά να παρέχουν μια ευρεία χρωματική απόδοση. Από θερμές μέχρι ψυχρές αποχρώσεις.

Ακόμα και η διάρκεια ζωής των LED είναι δεκαπλάσια ενός συμβατικού λαμπτήρα και σε όλη την περίοδο χρήσης τους, που μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τις 50.000 ώρες, δεν απαιτούν καμία συντήρηση. Τέλος, τα LED διατηρούν χαμηλές θερμοκρασίες, αποτελώντας μονόδρομο για τα φωτιστικά κατασκευασμένα από ύφασμα, γυαλί, πλαστικό και άλλα ευαίσθητα υλικά!

Design

Φωτιστικά σαλονιού

φωτιστικα σαλονιου

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σαλόνι, καθώς εκεί περνάμε την περισσότερη ώρα που βρισμόμαστε ξύπνοι στο σπίτι και χαλαρώνουμε, τον καθοριστικό ρόλο σε αυτό, τον παίζουν τα φωτιστικά σαλονιού! Μπορεί τα έπιπλα να διαμορφώνουν την αισθητική του χώρου μας, άλλα κακά τα ψέματα, την ατμόσφαιρα την καθορίζει ο φωτισμός και μόνο.

Λόγω του ότι το σαλόνι είναι από τους μεγαλύτερους χώρους στο σπίτι μας, συνηθέστερη επιλογή αποτελούν τα πολύφωτα συνδυαζόμενα με φωτιστικά δαπέδου, αμπαζούρ και απλίκες. Αυτό γιατί είναι δύσκολο ένα σαλόνι να φωτιστεί αποκλειστικά και μόνο με ένα φωτιστικό. Όπως επίσης το να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα με μία μόνο πηγή φωτός δεν είναι εφικτό. Ένα κρεμαστό φωτιστικό θα μπορούσε να αποτελέσει τον κεντρικό φωτισμό, και από εκεί και πέρα, είτε κάποιος κρυφός φωτισμός, είτε κάποια επιμέρους φωτιστικά θα δημιουργήσουν το τελικό αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό εξάλλου θα μπορέσετε να δημιουργήσετε και διαφορετικές σκηνές, καθώς άλλες είναι οι απαιτήσεις όταν χαλαρώνετε, άλλες όταν έχετε έχετε κόσμο στο σπίτι σε μια γιορτή.

Κλείνοντας πρέπει να πούμε πως τα φωτιστικά πρέπει να ακολουθούν και το στυλ του χώρου, χωρίς όμως να μην συνδυάζονται περιπτώσεις mix and match αντικειμένων διαφορετικού ύφους.

Design

Φωτισμός Luminus

φωτιστικά Luminus

Το Luminus είναι ένα νέο eshop που μεν εδρεύει στην Κεφαλονιά, άλλα στέλνει δωρεάν τα φωτιστικά του σε όλη την Ελλάδα! Διαθέτει μια τεράστια γκάμα με περισσότερους από 1.500 κωδικούς για οικιακή και επαγγελματική χρήση.

Στις σελίδες του Luminus θα βρείτε απλίκες, φωτιστικά δαπέδουφωτιστικά μπάνιου, κρεμαστά φωτιστικά και LED. Mέχρι τις 15 Μαΐου μάλιστα για κάθε αγορά φωτιστικού θα έχετε δώρο και τους λαμπτήρες του! Η εταιρία Luminus μπορεί να βγήκε τώρα στην online αγορά, άλλα δραστηριοποιείται τοπικά στον χώρο του φωτισμού για περισσότερα από 25 χρόνια.