Υγεία

Συνήθειες που βλάπτουν τα δόντια

Συνήθειες που βλάπτουν τα δόντιαΒουρτσίσατε τα δόντια σήμερα το πρωί; Μήπως αυτά συνεχίζουν να χαλάνε, παρόλο που αφιερώνετε τον απαραίτητο χρόνο; Μήπως τα βουρτσίζετε πολύ δυνατά για να ξεμπερδεύετε; Μάθετε από αυτά που μας λένε οι οδοντίατροι ποιες καθημερινές συνήθειες μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα το χαμόγελό σας!

Δεν φοράτε προστατευτικό νάρθηκα όταν αθλείστε
Δυνητικά αυξάνουν τις πιθανότητες τραυματισμού των δοντιών σας.

Βουτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό
Κατά τη διάρκεια του φαγητού το pHτου στόματος πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, κάνοντας το σμάλτο μαλακό και ευαίσθητο.

Τρώτε τα λάθος γλυκά
Δεν χαλάνε όμως όλα τα γλυκά εξίσου το σμάλτο των δοντιών, ενώ αντίθετα ορισμένα τρόφιμα που θεωρείτε «ασφαλή» γιατί δεν έχουν γλυκιά γεύση π.χ. συσκευασμένα αλμυρά σνακ, μπορεί να περιέχουν μικρά ποσά μεταβολίσιμων υδατανθράκων και να βλάψουν τα δόντια όπως μία καραμέλα!

Συμβιβάζεστε με το ότι κρύβετε το χαμόγελο σας
Πολλοί είναι αυτοί που χαμογελούν χωρίς να δείχνουν τα δόντια τους γιατί αισθάνονται άσχημα για την εμφάνιση τους.

Ξεχνάτε το οδοντικό νήμα
Το βούρτσισμα των δοντιών είναι η μισή δουλειά, η άλλη μισή είναι ο καθαρισμός των δοντιών με οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια.

Βουρτσίζετε τα δόντια με δύναμη
Αυτό δεν εγγυάται και αποτελεσματικό ή γρηγορότερο καθαρισμό.

Αγνοείτε την αιμορραγία στο βούρτισμα
Εάν παρατηρείται αιμορραγία των ούλων όταν βουρτσίζετε τα δόντια ή τα καθαρίζετε με οδοντικό νήμα, ανήκετε στο 75% των ανθρώπων που έχουν σε δεδομένη χρονική στιγμή νοσήσει από περιοδοντίτιδα.

Παραλείπετε τους οδοντιατρικούς ελέγχους
Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο ανά 6μηνο είναι σημαντικές για τη διατήρηση της υγείας του στόματος και βοηθούν να διατηρήσετε τα δόντια σας καθαρά, λευκά και υγιή.

Δεν φοράτε προστατευτικούς νάρθηκες νυκτός
Είτε πρόκειται για νάρθηκα προστασίας από το νυχτερινό τρίξιμο των δοντιών, είτε για αθλητικό νάρθηκα, είτε για νάρθηκα συγκράτησης ορθοδοντικής θεραπείας, η ασυνέπεια στη χρήση τους επιφέρει μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα.

You Might Also Like