Υγεία

Πως το στρες που βιώνουμε επηρεάζει το χαμόγελο μας

στρες και προβλήματα στη στοματική κοιλότητα

Είναι γνωστό ότι το στρες επηρεάζει την ψυχική, άλλα και τη σωματική μας υγεία γενικότερα. Ήξερες όμως ότι μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο χαμόγελο σου;

Και όμως, δυστυχώς ναι!

Αρκετές έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του μακροχρόνιου στρες και της επιδείνωσης της στοματικής μας υγείας. Συνήθη προβλήματα που φαίνεται να προκαλεί, είναι η ονυχοφαγία, διογκώσεις στους μαλακούς ιστούς της στοματική κοιλότητας, οι οποίες εάν συνεχίσουν να ερεθίζονται από το ίδιο μηχανικό αίτιο μπορεί να αιμορραγήσουν προλακώντας πόνους στη γνάθο και τρίξιμο των δοντιών.

Επίσης, λόγω του ότι το στρες μειώνει την άμυνα του οργανισμού και την ικανότητα του να αντιστέκεται σε λοιμώξεις, μπορεί να οδηγήσει σε αιμοραγία ούλων και άσχημη αναπνοή. Λύση όπως και σε κάθε άλλο πρόβλημα στη στοματική κοιλότητα μπορεί να δώσει ο οδοντίατρο, όπου με καθαρισμό με υπερήχους θα θεραπεύσει την ουλίτιδα και θα την αποτρέψει να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα. Γι’ αυτό και οι τακτικοί έλεγχοι, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο μπορούν να μας προστατέψουν από αρκετά πιο σοβαρά και δύσκολα αντιμετωπίσιμα προβλήματα.

You Might Also Like