Υγεία

Προκαλούν τα σιδεράκια ουλίτιδα;

Προκαλούν τα σιδεράκια ουλίτιδα;

Η ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια, ή με invisalign έχει ως στόχο το να διορθώσει τις θέσεις των δοντιών για να δημιουργήσει ένα ωραίο χαμόγελο! Οι ορθοδοντικοί μηχανισμοί λοιπόν μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσουν ουλίτιδα, ωστόσο δεν ευθυνεται η ίδια η ορθοδοντική θεραπεία για αυτό!

Την ουλίτιδα προκαλεί κυρίως η παρουσία μικροβίων. Καθώς το στόμα μας αποτελεί περιοχή συνάθροισης πολλών ειδών μικροβίων, δημιουργούνται φλεγμονές και αναπαράγονται. Έτσι η κακή στοματική υγιεινή και τα υπολείμματα τροφών που απομένουν από κακό βούρτσισμα των δοντιών δίνουν κυριολεκτικά τροφή στα βακτήρια για την ανάπτυξη τους.

Η Θεραπεία και η πρόληψη που προτείνουν οι οδοντίατροι
Τα πρησμένα ούλα και η αιμορραγία κατά το βούρτσισμα είναι τα δύο πιο κοινά συχνά σημάδια της ουλίτιδας. Τακτικοί οδοντιατρικοί καθαρισμοί, πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος. Όσο καλύτερη είναι η στοματική υγιεινή πριν την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να εμφανιστεί ουλίτιδα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

You Might Also Like