Υγεία

Γιατί η αόρατη ορθοδοντική είναι δημοφιλής

αόρατη ορθοδοντική

Η λύση το 2020 για τα στραβά δόντια είναι η αόρατη ορθοδοντική! Αποτελεί την κατάλληλη επιλογή, καθώς δεν αλλάζει τον τρόπο ζωής του ενήλικα! Οι διαφανείς νάρθηκες τύπο invisalign έχει ξεκινήσει τα 90ies, και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει και αρκετά δύσκολες περιπτώσεις.

Οι νάρθηκες κατασκευάζονται πλέον με τη σύγχρονη τεχνολογία ακρίβειας 3D printing, αποτελούν απλή και βολική θεραπεία, και εκτός του ίσιου χαμόγελου, παρέχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως πρόληψη περιοδοντικών νόσων – ουλίτιδα / περιοδοντίτιδα – και τερηδόνας στις μεσοδόντιες επιφάνειες των δοντιών, λόγω του καλύτερου καθαρισμού τους.

Βασικό πλεονέκτημα της αόρατης ορθοδοντικής με διαφανείς νάρθηκες σε σχέση με τα κλασσικά σιδεράκια, είναι ότι δεν δημιουργούν πόνο. Χρησιμοποιώντας πολυμερή υλικά αντί για μέταλλα, η εφαρμογή των δυνάμεων στα δόντια είναι ήπια και η άνεση του ασθενούς μεγάλη. Οι νάρθηκες μπορούν να αφαιρεθούν πριν τα γεύματα με μεγάλη ευκολία και είναι λιγότερο ερεθιστικοί στα ούλα, στα μάγουλα και στα χείλη καθώς δεν τσιμπάνε! Επίσης δεν υπάρχει η πιθανότητα «ατυχήματος» που θα κάνει ένα σιδεράκι να ξεκολλήσει και να ενοχλεί τον ασθενή κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

You Might Also Like